Arma 3 populära spelet

Arma 3 populära spelet

annabelle October 9, 2018

Spelet är utvecklad av Bohemia Interactive och spelet i sig är en förstapersonsskjutare som lanserades till Microsoft Windows år 2013. Spelet kan köpas och laddas ned via spelplattformen Steam vilket underlättar för många som inte vill ta sig till en spelbutik, och när du väl spelar så ligger fokus på så realistisk krigföring som möjligt inom en virtuell spelvärld. Själva berättelsen inom spelet utspelar sig inom en fiktiv framtid år 2035 där du som spelare strider mot östeuropeiska styrkor som en medlem av NATO. Spelet är en slags virtuell sandlåda där du ska kunna göra så mycket som möjligt i den spelvärld som du befinner dig i, och spelutvecklarna betonar realism och interaktivitet tyngst i spelet.

Om du är intresserad av att se hur spelet ser ut och hur det fungerar i praktiken så finns det en stor mängd klipp på YouTube som du kan fördjupa dig i eftersom spelet är relativt komplicerat att komma in i. Eftersom att detta egentligen är en slags simulator så är det inte nybörjarvänligt och kräver en hel del tid för att bli van vid kartorna och alla små detaljer. Spelet kan spelas både själv eller tillsammans med andra, så det finns alltså gott om innehåll både för dig som tycker om att utforska på egen hand men även för dig som njuter av lagbaserat samarbete. Spelet har även fått höga betyg från många olika källor vilket är ett stort plus i kanten.

Betyg

PC Gamer gav spelet 84 %, IGN gav det 7/10 och Steam rankar spelet som 9/10 vilket betyder att den ligger relativt högt uppe bland de andra populära spelen idag trots att det rör sig mer om en simulator än en sedvanlig förstapersonsskjutare. I Arma 3 gäller det alltså att planera väl och använda olika taktiker för att eliminera motståndarens styrkor, och det är alltså inte ett spel där du blir belönad av att rusa in bland motståndarna och skjuta på allt som rör sig. Precis som i verkliga krig världen över så gäller det att lugnt och metodiskt röra sig framåt för att kunna nå sina mål eftersom för mycket ljud och rörelse bara avslöjar din position.

Varför är Arma 3 så populärt?

En stor del av spelet går ut på att simulera ett verkligt krigsscenario och detta är naturligtvis något som många spelare är intresserade av eftersom att det kan vara svårt att få insyn i militära operationer i världen. Den som är intresserad av militärens utrustning kommer säkert gilla spelet eftersom att den speglar autentiska vapen och utrustning samt fordon enligt vad som finns i verkligheten. Du kan även flyga och köra i spelet vilket höjer nivån ytterligare och ger känslan av att du faktiskt befinner dig på plats själv. Du kan även välja vilken slags soldat som du vill spela som, så är du intresserad av exempelvis en prickskytt så är det bara att sätta igång.

Skapa egna kartor i spelet

Arma 3 är en simulator som redan nämndes ovan, och detta i sin tur betyder att spelutvecklarna ger dig tillgång till att själv skapa banor för ytterligare utmaningar som du sedan kan ta dig an antingen på egen hand eller med vänner. Det går även att designa kartor tillsammans med vänner och då kanske man kan inspirera varandra för att komma på ännu bättre utmaningar och spelstilar. Spelet ger dig rätt fria händer i mångt och mycket och det är även detta som gör att det är så populärt bland spelare världen över. Till och med människor med militär bakgrund trivs med spelet tack vare den autentiska känslan och ökade realismen i spelet som saknas i många andra titlar.

Sammanfattning

Arma 3 är en simulator för dig som är intresserad av olika militära styrkor, taktik i krig, möjligheten att spela som en soldat i en realistisk miljö, eller varför inte för dig som brinner för att designa nya och utmanande banor i spelet. Du kan spela det på egen hand eller tillsammans med andra, och det som de flesta spelare tycker om allra mest är den stora mängd av realism som du inte kan hitta i många andra spel. Detta är det tredje spelsläppet inom genren och är du intresserad av att veta mer så finns det gott om material på exempelvis YouTube att gå igenom. Ge dig in i olika krigsscenarion och prova på de olika vapnen och fordonen. Prova redan idag!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *