Fortnite onlinespelet

Fortnite onlinespelet

annabelle October 9, 2018

Spelutvecklaren Epic Games skapade ett spel som var väldigt likt ett spel som heter PUBG men ändrade innehållet och grafiken så pass mycket att de klarade sig från stämningar. Detta var väldigt smart då utvecklarna förmodligen såg potential i PUBG och ville skapa något liknande utan att kopiera innehållet helt och hållet. Epic Games har även gått ut med att de har inspirerats av PUBG som är en mer realistisk variant av Fortnite. När du spelar Fortnite så behöver du överleva precis som i de gamla filmerna Battle Royale eftersom du släpps ner i ett område med en massa vapen och du måste bli den enda överlevaren när spelrundan är över. Även spelidén är på ett sätt lånad av en film.

Även om det finns mycket som har inspirerats och lånats av andra spelutvecklare så är Fortnite ett spel som står på sina egna ben, men för att förklara spelet så måste vi även inkludera kritiken som ledde till dess popularitet. De som spelar Fortnite idag kan göra det både på en dator eller spelkonsolerna Xbox eller Playstation, och du kan till och med spela mot andra spelare oavsett vilken spelplattform de använder. Detta är också en av anledningarna till varför spelet har blivit så populärt bland ungdomar eftersom alla inte har samma plattform att spela på. Detta sätt att spela är nytänkande och nästintill genialiskt med tanke på de utökade intäkterna som de genererar.

Crossplay

Som ovan redan nämndes så är crossplay något som speltillverkaren valt att satsa mycket tid på för att få så många spelare att spela med varandra oavsett vilken plattform de valt att spela på. Systemet är dock inte perfekt eftersom att Sony och Microsoft vägrar att låta deras spelare möta varandra, även om motståndet mestadels kommer från Sony. Det går däremot alldeles utmärkt att möta spelare som använder datorn eller andra plattformar som Android eller iOS. Det kanske var väntat att det inte skulle kunna gå att genomföra en perfekt variant av tekniken som möjliggör spel med blandade spelplattformar, men spelutvecklaren har dock gjort ett väldigt gott försök och kommit nästan hela vägen när det gäller denna teknik.

Varför är Fortnite så populärt?

Man kan tro att det kan bero på den färggranna och lekfulla grafiken, men spelet är faktiskt populärt på grund av att det är så lättillgängligt och även helt gratis när det kommer till vissa spellägen. Utöver detta så fungerar det även på vilken spelplattform som helst, och du kan till och med spela det med din smartphone om du vill. Detta är något som aldrig förr har skådats inom spelbranschen och även något som revolutionerat spelmarknaden överlag. Spelet är dessutom roligt, underhållande och intressant på samma gång och du behöver verkligen vara duktig för att lyckas i spelet. Det kräver mycket träning och om du är skicklig nog så kan du vinna över flera motståndare bara på egen hand.

Vill du veta mer om hur du kan börja spela?

Om du också vill prova på detta otroligt populära spel så kan du bege dig till spelutvecklarens hemsida. Där kan du ladda ned spelet helt gratis med förutsättningen att du skapar ett konto hos dem och registrerar dig. Du kan även titta på Youtube eller Twitch för att se hur andra spelare går tillväga med sina speltaktiker redan innan du själv sätter en fot i spelet, och detta rekommenderas varmt för de som känner sig lite osäkra på spelet och som kanske inte riktigt har bestämt sig. Du kan även spela på casinosajter när det kommer till matcher i Fortnite och då kan du tjäna några extra slantar tack vare möjligheten att spela för pengar.

Sammanfattning

Fortnite är ett otroligt populärt spel som fungerar på nästan vilken plattform som helst, och tack vare att det är gratis att spela så har alla världens spelare tillgång till spelet. Spelutvecklaren erbjuder dock betaltjänster som ger spelarna olika utseenden i spelet och detta i sin tur får det hela att gå runt även om grundspelet faktiskt är alldeles gratis. Fortnite är nytänkande och erbjuder väldigt mycket innehåll trots alla kontroverser gällande PUBG och Battle Royale filmerna som ska ha inspirerat spelutvecklaren. Om du vill prova på något utöver det vanliga så rekommenderas Fortnite varmt till alla spelare som är ute efter nya utmaningar och riktigt roliga flerspelarlägen. Testa redan idag och lycka till!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *