Rainbow Six Siege populära spelet

Rainbow Six Siege populära spelet

annabelle October 9, 2018

Detta spel har kallats för ett nytt och uppdaterat Counter-Strike av många spelare eftersom grundtanken är densamma med skillnaden av att du kan göra så mycket mer i Rainbow Six Siege. Spelet går ut på att polisstyrkor ska försöka ta sig in på barrikaderade områden som tagits över av terrorister. Fokuset i detta spel är på samarbete och onlineläge och spelet saknar en enspelarkampanj helt och hållet. Rainbow Six Siege är en del av spelserien som löst baseras på Tom Clancys böcker, och det finns en hel del olika speltitlar som inkluderas i samma serie. Detta spel är faktiskt det elfte spelet i rad av olika spelsläpp inom serien som gjorts bland åren, och som spelutvecklare hittar vi Ubisoft.

Det som spelare gillar med Rainbow Six Siege är att man kan välja bland olika nationaliteters polisstyrkor, samt att man kan ändra vilka slags vapen och utrustning som man tar med sig och så vidare. Utöver detta så kan terroristerna barrikadera sig i hus för att göra det svårare för motståndarlaget att ta sig in, så det gäller att ha ett väldigt bra samarbete samtidigt som du tar med dig rätt vapen och utrustning. I spelet så belönas du desto smartare du spelar, och du kan utnyttja omgivningen till din fördel genom att skapa kulhål, spränga olika hinder eller varför inte finta dina motståndare genom att spränga dig in på ett håll och ta dig in på ett annat.

Taktik i spelet

Som ovan nämndes så läggs det mycket vikt på att använda taktik i detta spel vilket också har lockat spelare världen över att prova sina färdigheter mot varandra. Som terrorist eller försvarare så kan du använda kameror för att se var polisstyrkorna är på väg in, för att på så sätt lura dem till olika fällor eller placera dina styrkor på platser där de inte ser dig lika lätt. Eftersom spelet spelas i lag så är det viktigt att samarbetet mellan spelarna fungerar väl, och det finns väldigt lite utrymme för misstag vid varje spelomgång. Allt kan vara över bara på några sekunder beroende på hur väl du har planerat din väg in, eller hur bra du försvarar dig.

Vilka plattformar stödjer spelet?

Du kan spela Rainbow Six Siege antingen med en dator som stödjer Microsoft Windows, Playstation 4 eller med en Xbox One. Detta betyder att väldigt många spelare har tillgång till spelet och detta talar också för dess popularitet. Det är mycket enklare att spela spelet med en dator eftersom att du automatiskt har tillgång till en datormus och tangentbord för ett smidigare spel, så tänk på detta innan du gör ditt köp. På spelkonsoler så används oftast handkontroller som kan ta ett tag att vänja sig vid då de inte är de enklaste att styra dina karaktärer med i de olika spelen. Det går dock att köpa tillbehör till spelkonsoler för en extra kostnad.

Fördelar med spelet

Rainbow Six Siege släpptes år 2015 vilket betyder att grafiskt och ljudmässigt så håller det väldigt hög kvalitet vilket är något som är viktigt i dagens läge. Även om detta är viktigt så är möjligheten till samarbete och olika taktiker för att lyckas något som dragit till sig spelare, och det är inte konstigt att spelet har nominerats för “Best Evolving Game” samt “Best Multiplayer” hos BAFTA Game Awards. Rainbow Six Siege är underhållande, nytänkande och lägger stor vikt på att spelarna samarbetar på ett korrekt och precist sätt för att lyckas, och detta i sin tur leder till spännande eldstrider i högt tempo. Det går även att följa olika matcher live via plattformen Twitch.

Sammanfattning

Rainbow Six Siege är ett spännande och underhållande spel med ett onlineläge som heter duga. Du kan välja att antingen försvara dig och bunkra ned på olika platser eller spela som en elitstyrka som ska ta sig in och eliminera hot eller rädda gisslan, och allt handlar om hur väl du och ditt lag spelar tillsammans. Spelet är innovativt eftersom den tillåter förstörandet av din omgivning och rent grafiskt och ljudmässigt så håller den också väldigt hög klass. Det går att tävla i spelet som e-sport, eller så kan du spela några spelrundor bara för skojs skull, så spelet passar verkligen alla slags spelare. Det är alltid trevligt med nytänkande spel som erbjuder det lilla extra. Prova du också!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *