Titanfall 2 populära spelet

Titanfall 2 populära spelet

annabelle October 9, 2018

När den amerikanska spelutvecklaren Respawn Entertainment lanserade Titanfall var det något nytt inom vad som brukar kallas för FPS-genren (first person shooter). Titanfall 2 tar oss vidare i samma genre där du i en futuristisk spelmiljö får hjälp av robotar för att slåss mot fienden. Rent upplevelsemässigt är Titanfall 2 en lika imponerande historia som ursprungsversionen men med smidigare spelmoment och rörelser än tidigare. Du spelar en förstapersonsskjutare i en häftig grafisk enmansshow men lagspelet är också ett riktigt imponerande inslag. Titanfall 2 blev inte den succé skaparna hade förväntat sig men dålig tajming på lanseringsdatum var en av anledningarna. Flera andra stora titlar lanserades nämligen precis samtidigt och intresset blev därför inte lika stort som hoppats.

Om du gillar rafflande actionspel är Titanfall 2 precis som sin föregångare ett hett tips där du med adrenalinet på topp håller dig engagerad från början till slut. Nya versioner av tv-spel brukar sällan vara en omtumlande upplevelse, tvärtom är det ofta småsaker som finslipats och några nya funktioner som lagts till. De stora titanerna är den grafiska del som skaparna har lagt mest fokus vid att förbättra och förändra i denna version av spelet. Flerspelarläget har också fått en större roll i Titanfall 2 där du alltså kan spela online med andra spelare. Lagspelet är otroligt mäktigt där mänskliga soldater tillsammans med maskiner och robotar skapar en enhetlig armé. Den grafiska upplevelsen just i dessa moment i spelet är bland det bättre i sitt slag.

Enspelarläget med kampanj

I Titanfall 2 utspelas en sex timmar lång singleplayer-kampanj som får spelnerverna att kittla från första till sista stund. Här är det bara du, din spelfigur och din titanmaskin som står i centrum. Det märks att skaparna har lagt ned mycket arbete på att bygga en spännande upplevelse där varje moment har ett syfte. Skulle du händelsevis hamna i ett scenario med intensivt skjutande förflyttas du snabbt till en annan typ av spelutförande, såsom klättring eller hoppande mellan olika futuristiska plattformar. Du varvar mellan att spela nere på marken och uppe i din gigantiskt höga titanmaskin. I den här kampanjen finns det gott om tid för att tänka och ta till strategier i ditt spelande.

Flerspelarläget

Det är framför allt flerspelarläget i Titanfall 2 som sticker ut och skapar den riktiga ny-känslan i uppföljaren. Även om själva upplevelsen känns intensiv och otroligt pulshöjande blir striderna liksom aldrig för mycket. I denna typ av spelsammanhang kan actionskjutandet många gånger bli för nära och till slut irriterande men här håller spelet en balanserad nivå och precis som i enspelarläget och dess kampanj finns betänketid. Känslan med människor, titaner och maskiner tillsammans i samma strid är riktigt mäktig och Respawn har verkligen satsat alla sina kort på flerspelarläget. Efter varje spelsituation kan du anpassa dina vapen, vilka finns i alla tänkbara former från elchocker till intensiva kulsprutor. I detta läge spelar alltså både marksoldater och stora titaner i en och samma stridsmiljö!

Nya funktioner

I Titanfall2 har spelet spetsats till med inte bara en bättre grafik och upplevelse utan även nya häftiga funktioner. Den fyrarmade kättingdraggen (änterhake) kommer snart bli din stora favorit i det här spelet. Redskapet hjälper dig att sätta ihop massor av olika rörelser för att snabbt ta dig mellan en del av banan till en helt annan. Du kan dessutom ta dig upp på de stora titanmaskinerna med hjälp av redskapets funktion och vill du slå ner en motståndare kan du svinga dig upp med draggen. Holo-piloten är en annan taktisk funktion som härmar det du gör i spelet för att förvirra motståndaren. Ett ytterligare inslag som är nytt är titanernas sköldar där du nu måste stjäla motståndarnas batterier för att ladda dem.

Sammanfattning

I Titanfall 2 från Respawn Entertainment spelar du i en futuristisk värld där du strider tillsammans med maskintitaner. Det är dessa gigantiska robotar som finslipats mest när det kommer till spelets grafik. Det sex timmar långa enspelarläget med kampanj är en imponerande föreställning med dig som förstapersonsskjutare men det är flerspelarläget som utmärker sig. Känslan när människor och maskiner tillsammans strider mot fienden är mäktig. Nya funktioner i spelet är draggredskapet som hjälper dig att snabbt förflytta dig med parkour-rörelser från en plats till en annan. Ett spännande inslag är att titansköldarna inte längre laddar upp sig själva utan batterier måste nu stjälas från fienden. Titanfall 2 är absolut ett av marknadens bästa spel när det kommer till onlinespel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *